Κέικ μανταρίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 ολόκληρα αυγά
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. χυμος μανταρίνι
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • ⅓ φλιτζ. μπράντυ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
  2. Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.
  3. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2–3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. μανταρινιού, το μπράντυ και σιγά–σιγά το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν.
  6. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη πριν βάλουμε το μείγμα στη φόρμα, για να ξεκολλάει πιο εύκολα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5121 Εμφανίσεις σήμερα: 1