Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.
Κέικ με κουβερτούρα
Υλικά συνταγής
- 200γρ. κουβερτούρα
- 1 πακετάκι τρούφα
- 125γρ. βούτυρο
- 180γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 180γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 2 βανίλιες
- 75ml γάλα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κέικ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στη ζύμη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. Το κέικ είναι πολύ νόστιμο και αν το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9842
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο