Κέικ με κουβερτούρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 1 πακετάκι τρούφα
  • 125γρ. βούτυρο
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 180γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 βανίλιες
  • 75ml γάλα
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στη ζύμη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. Το κέικ είναι πολύ νόστιμο και αν το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3929 Εμφανίσεις σήμερα: 0