Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Μάφινς μίνιονς
Υλικά συνταγής
για τα μάφινς
- 125 γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 70ml γάλα
- 100ml χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
για το σχέδιο μίνιονς
- 500γρ. ζαχαρόπαστα κίτρινη
- 250γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
- 250γρ. ζαχαρόπαστα μαύρη
- βρώσιμο σπρέι ασημί ή γκρί
- στυλό με βρώσιμο μαύρο χρώμα
cookmik
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 14-16 τμχ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τα μάφινς
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο.
- Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο μείγμα αλευριού και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο και έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά για τα μάφινς, βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας μας και μοιράζουμε το μείγμα έτσι ώστε να φτάνει τα ⅔ και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να φουσκώσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
για το σχέδιο μίνιονς
- Δουλεύουμε την λευκή ζαχαρόπαστα και την ανοίγουμε με πλάστη. Κόβουμε με δυο διαφορετικά κουπάτ τα “μάτια” με μικρή διαφορά μεγέθους μεταξύ τους. Θέλουμε να φτιάξουμε το λευκό του ματιού και το περίγραμμα. Τα περιγράμματα τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Τα βάφουμε με το σπρέι.
- Όσο στεγνώνει το περίγραμμα των ματιών ανοίγουμε την κίτρινη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλα κομμάτια ώστε να στήσουμε τη βάση του cupcake. Αλείφουμε ελαφρά την εσωτερική πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι για να κολλήσει στα μάφινς.
- Κολλάμε στα “μάτια” τις ασημί ροδέλες και έπειτα τα κολλάμε στην κίτρινη ζαχαρόπαστα (που έχουμε ήδη κολλήσει πάνω στα μάφινς). Κόβουμε την μαύρη ζαχαρόπαστα σε μικρές ροδέλες, αλείφουμε την εσωτερική τους πλευρά με ελάχιστο νεράκι και τις κολλάμε δίπλα στα μάτια. Επίσης, με μαύρο κάνουμε τις κόρες των ματιών. Με στυλό με βρώσιμο χρώμα σχεδιάζουμε το χαμόγελο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4344
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο