Καρπούζι με προσούτο (prosciutto) και μπρι (brie)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φέτα καρπούζι (περίπου το ¼ ενός μικρού καρπουζιού)
  • 200γρ. brie κομμένο σε ζάρια
  • 10 φέτες προσούτο κρούντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • φύλλα δυόσμου
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το καρπούζι σε μπουκιές και με οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρά καναπεδάκιαΟρεκτικά κρύα. Συνήθως, ψωμί κομμένο σε τετράγωνα ή τρίγωνα σχήματα και αλειμμένο με διάφορα μίγματα..
  2. Βάζουμε καρπούζι με προσούτο κρούντοΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στις πίτσες. και ένα φυλλαράκι δυόσμου, καρπούζι με brie και ένα φυλλαράκι δυόσμου και ανάμεικτα καρπούζι προσούτο, brie και δυόσμο.
  3. Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.

Αυτό το ήξερες

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα αλλά και παρεξηγημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν προσφέρει στον οργανισμό μας μόνο νερό (αποτελείται κατά 90%) και ζάχαρη (5% περιεκτικότητα), αλλά είναι πολύ...
Ο υδροπέπων, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το γνωστό σε όλους μας καρπούζι (karpuz τούρκικη λέξη), καλλιεργείται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αριθμεί πάνω από 1200 ποικιλίες!Πρώτοι...
Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2306 Εμφανίσεις σήμερα: 0