Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...
Παρεΐστικη ποικιλία αλλαντικών και τυριών
Υλικά συνταγής
- 100γρ. προβολόνε γλυκό
- 100γρ. τόμα με μυρωδικά
- 100γρ. ασιάγκο
- 200γρ. μπρι
- γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. γλυκιά
- 15 φέτες μορταδέλα
- σαλάμι Μιλάνο
- προσούτο κρούντο
- λαρδί
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα τυριά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
- Το ίδιο κάνουμε και με τα αλλαντικά, τα οποία έχουμε ζητήσει να μας τα κόψουν πολύ λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε με κριτσίνια, παξιμαδάκια και πίνουμε κρασί ή παγωμένη μπύρα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18197
Εμφανίσεις σήμερα: 10
Νέο σχόλιο