Παρεΐστικη ποικιλία αλλαντικών και τυριών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. προβολόνε γλυκό
  • 100γρ. τόμα με μυρωδικά
  • 100γρ. ασιάγκο
  • 200γρ. μπρι
  • γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. γλυκιά
  • 15 φέτες μορταδέλα
  • σαλάμι Μιλάνο
  • προσούτο κρούντο
  • λαρδί
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
  2. Το ίδιο κάνουμε και με τα αλλαντικά, τα οποία έχουμε ζητήσει να μας τα κόψουν πολύ λεπτές φέτες.
  3. Σερβίρουμε με κριτσίνια, παξιμαδάκια και πίνουμε κρασί ή παγωμένη μπύρα.

Αυτό το ήξερες

Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8294 Εμφανίσεις σήμερα: 2