Καρότα με μπέικον

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 καρότα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  2. Ενδιάμεσα κατά την ώρα του ψησίματος γυρνάμε μια φορά τα καρότα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού τα καρότα.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1793 Εμφανίσεις σήμερα: 0