Καλοκαιρινή πουτίγκα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βύσσινα χωρίς το κουκούτσι
  • 500γρ. φράουλες (ή 250γρ. φράουλες & 250γρ. βατόμουρα)
  • 400γρ. ζάχαρη ψιλή
  • 1 άσπρο ψωμί (μόνο η ψίχα του)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Παίρνουμε 2 κατσαρολάκια. Στο καθένα βάζουμε από 2 κ.σ. νερό. Στο ένα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα βύσσινα με 200γρ. ζάχαρη. Στο άλλο βράζουμε τις φράουλες με 200γρ. ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε βατόμουρα χρησιμοποιείστε 3 κατσαρολάκια και μοιράστε 100γρ. ζάχαρη στα βατόμουρα και 100γρ. ζάχαρη στις φραουλες).
  2. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε πολύ τα φρούτα ούτε να τα παραβράσουμε απλά να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  3. Σε μια φόρμα για πουτίγκα (φόρμα του 1 λίτρου) απλώνουμε σε φέτες την ψίχα του ψωμιού προσέχοντας να μην μείνουν κενά ανάμεσα τους. Απλώνουμε μια στρώση φράουλες μετά μια στρώση βύσσινα. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση τις υπόλοιπες φράουλες και έπειτα τα υπόλοιπα βύσσινα. Δεν περιχύνουμε με όλο τον χυμό από τα φρούτα τον κρατάμε για το σερβίρισμα.
  4. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση φέτες ψωμιού. Βάζουμε ένα πιάτο αναποδογυρισμένο και αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 24 ώρες. Γυρίζουμε Τη φόρμα και σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντας από πάνω με το χυμό των φρούτων.
  5. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε και με λίγη σαντιγί.

Αυτό το ήξερες

Η οξύχυμος κερασιά παράγει τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών. Θεωρείται ιδιαίτερα δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για το άσθμα,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3041 Εμφανίσεις σήμερα: 1