Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Καλαμπόκι βραστό
Υλικά συνταγής
- 4 καλαμπόκια
- ⅓ φλιτζ. γάλα (προαιρετικά)
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Αφαιρούμε από τα καλαμπόκια τις τρίχες και δένουμε με σπάγκο τα φύλλα για να μην διαλυθούν. Εναλλακτικά, τα καθαρίζουμε και από τα φύλλα τους.
- Σε κατσαρόλα με κοχλάζον αλατισμένο νερό προσθέτουμε τα καλαμπόκια και το γάλα (προαιρετικά).
- Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τη φρεσκάδα του καλαμποκιού. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 68685
Εμφανίσεις σήμερα: 104
Νέο σχόλιο