Καλαμπόκι τουρσί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. καλαμπόκι βραστό
  • 200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζ. ξύδι καλής ποιότητας
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 3 στήμονες κρόκοΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα. κοζάνης
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού (ή χοντρό αλάτι)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 3 βάζα των 500γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ και το 1/3 του φλιτζανιού νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βράζουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να πηχτώσει αρκετά.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  4. Το χρησιμοποιούμε ιδανικά σκέτο, αλειμμένο πάνω σε μπρουσκέτες, σε σάντουϊτς ή σε τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. με κιμά και κοτόπουλο.

Αυτό το ήξερες

Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3507 Εμφανίσεις σήμερα: 4