Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.
Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Καλαμάρια γεμιστά
Υλικά συνταγής
- 6 μεγάλα καλαμάρια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 3 ντομάτες τριμμένες
- ⅔ φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο, το πράσο και το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό). Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τα πλοκάμια.
- Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το ζουμί το ρύζι αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τον άνηθο.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το ρύζι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Ψήνουμε τα καλαμάρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 με 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους τα καλαμάρια μας.
- Σερβίρουμε και σαν κυρίως αλλά και σαν ορεκτικό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7049
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο