Καλαμάρια γεμιστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • ⅔ φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο, το πράσο και το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό). Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τα πλοκάμια.
  2. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις ρουφήξει σχεδόν όλο το ζουμί το ρύζι αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τον άνηθο.
  3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το ρύζι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  4. Ψήνουμε τα καλαμάρια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 με 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους τα καλαμάρια μας.
  5. Σερβίρουμε και σαν κυρίως αλλά και σαν ορεκτικό.

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4311 Εμφανίσεις σήμερα: 0