Ιταλικό φοντί

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. τυρί τσένταρΑμερικάνικο κίτρινο τυρί (το χρώμα του σχεδόν μοιάζει με πορτοκαλί). Εχει γεύση ελαφρώς πικρή.
  • 400γρ. πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • ψωμί σε κύβους
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Tρίβουμε στο σκεύος του φοντύΑρχικά το 1930 είχε προωθηθεί από την ελβετική ένωση τυριών ως ελβετικό πιάτο. Σε ένα κοινόχρηστο δοχείο (caquelon) υπήρχε λιωμένο τυρί το οποίο παρέμενε λιωμένο με τη βοήθεια ρεσω (rechaud) κάτω από το δοχείο, οι συνδαιτημόνες γύρω από αυτό βύθιζαν ψωμί με μακριά πηρούνια στο τυρί. Σήμερα, έτσι λέγεται το σκεύος και τα εδέσματα που φτιάχνονται σε αυτό, π.χ. φοντύ σοκολάτας. τη σκελίδα σκόρδου. Ανακατεύουμε τα τυριά με το κρασί και τα προσθέτουμε στο σκεύος του φοντί.
  2. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε διαρκώς, χωρίς να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τα τυριά και όταν λιώσουν βάζουμε το σκεύος πάνω από το ρεσώ. Προσθέτουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μοσχοκάρυδο. Τέλος, το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί. βασιλικού το αλείφουμε σε μερικά από τα ψωμάκια που προορίζονται για βούτημα…
  3. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Τα περνάμε από το μύλο του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
  4. Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4487 Εμφανίσεις σήμερα: 0