Ποικιλία τυριών και αλλαντικών με μαρμελάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 100γρ. προβολόνε
  • 100γρ. πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). με μαύρο πιπέρι
  • 5 φέτες προσούτο κότοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου το οποίο όμως είναι μαγειρεμένο. Έτσι αποκαλούν οι Ιταλοί το ζαμπόν. (prosciutto cotto)
  • 5 φέτες καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο
  • 5 φέτες speck καπνιστό
  • 1 φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σεβρ περασμένη από το τηγάνι 1 λεπτό η κάθε πλευρά για να κάνει κρούστα
  • 2-3 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα τυριά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Ψήνουμε για 1 λεπτό στο τηγάνι το σέβρ μέχρι να κάνει κρούστα και απο τις δύο πλευρές. Βάζουμε και τα αλλαντικά και τη μαρμελάδα στη πιατέλα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7299 Εμφανίσεις σήμερα: 1