Ιδιαίτερα Ιταλικά τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. πεκορίνο με βότανα (Pecorino stagionato alle erbe)
  • 3 Tomino (ιταλικό κρεμώδες τυρί από αγελαδινό γάλα που μοιάζει με το γαλλικό camembert)
  • 100γρ. γκοργκοντζόλα πικάντικη (Gorgonzola piccante)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). και την γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και τα απλώνουμε σε ξύλινο πλατό ή πιατέλα. Περνάμε τα τομίνο από τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  2. Σερβίρουμε με λευκό κρασί ποικιλία σαρντονέ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3208 Εμφανίσεις σήμερα: 1