Ιδιαίτερα Ιταλικά τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. πεκορίνο με βότανα (Pecorino stagionato alle erbe)
  • 3 Tomino (ιταλικό κρεμώδες τυρί από αγελαδινό γάλα που μοιάζει με το γαλλικό camembert)
  • 100γρ. γκοργκοντζόλα πικάντικη (Gorgonzola piccante)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). και την γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και τα απλώνουμε σε ξύλινο πλατό ή πιατέλα. Περνάμε τα τομίνο από τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  2. Σερβίρουμε με λευκό κρασί ποικιλία σαρντονέ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8564 Εμφανίσεις σήμερα: 7