Ιδιαίτερα Ιταλικά τυριά
Υλικά συνταγής
- 200γρ. πεκορίνο με βότανα (Pecorino stagionato alle erbe)
- 3 Tomino (ιταλικό κρεμώδες τυρί από αγελαδινό γάλα που μοιάζει με το γαλλικό camembert)
- 100γρ. γκοργκοντζόλα πικάντικη (Gorgonzola piccante)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). και την γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και τα απλώνουμε σε ξύλινο πλατό ή πιατέλα. Περνάμε τα τομίνο από τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με λευκό κρασί ποικιλία σαρντονέ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8861
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο