Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Ινδική καροτοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 6 καρότα
- 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ή 1 κ.γ. μαϊντανό ξερό
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά). Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
- Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ τα καρότα με το μαϊντανό και το δυόσμο.
- Κάνουμε σως με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και σερβίρουμε.
Ινδία
Ασία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7668
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο