Ινδική καροτοσαλάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6 καρότα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ή 1 κ.γ. μαϊντανό ξερό
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ασία (Ινδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά). Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
  2. Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  3. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα καρότα με το μαϊντανό και το δυόσμο.
  4. Κάνουμε σως με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και σερβίρουμε.
Ινδία
Ασία

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4187 Εμφανίσεις σήμερα: 2