Χοιρινό στη λαδόκολλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 2 καρότα μεγάλα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ή λεμονοθύμαρο φρέσκο
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8-10 κόκκοι πιπέρι
  • αλάτι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη.
  2. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. Σε μια μπασίνα βάζουμε το κρέας, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε στη λαδόκολλα. από πάνω προσθέτουμε τη ντομάτα.
  3. Κλείνουμε τις λαδόκολλες και δένουμεΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με ειδικό σπάγγο για μαγείρεμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες.
  4. Όταν το βγάλουμε από το το φούρνο το αφήνουμε για 15 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε τη λαδόκολλα. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό με θυμάρι και λεμόνι.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5995 Εμφανίσεις σήμερα: 1