Χαλβάς σιμιγδαλένιος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία.

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 1 ξύλο κανέλας
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά και μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει μελί χρώμα το σιμιγδάλι αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τον χαλβά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμες ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη αλλά όχι εντελώς πριν να σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

  Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό...
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6005 Εμφανίσεις σήμερα: 3