Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδια
Υλικά συνταγής
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι καρυδόψιχα
για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι (η φλούδα του)
- 1 ξύλο κανέλας
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο τα καρύδια, μέχρι να καβουρδιστούνΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Κρατάμε μερικά καρύδια για να στολίζουμε στο σερβίριμα το χαλβά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει μελί χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ψήνουμε τον χαλβά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ταψί ή φόρμες ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη αλλά όχι εντελώς πριν να σερβίρουμε. Στολίζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με ένα-δύο καρύδια.
Αυτό το ήξερες
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο....
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6343
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο