Χαλβάς Φαρσάλων

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο νισεστέ
  • 1½ λίτρο νερό
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα
Θεσσαλία (Φάρσαλα (Ν. Λάρισας))

Διαδικασία συνταγής

  1. Καβουρδίζουμε Το χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το μισό κιλό ζάχαρη, το μισό καλαμποκέλαιο και το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε κατσαρόλα καίμε την ζάχαρη να καραμελώσει και μετά προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα από το μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αφού γίνει μια πηχτή ενιαία μάζα, τον απλώνουμε σε ταψί και πασπαλίζουμε Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζάχαρη. Καίμε με φλόγιστρο για να πιάσει κρούστα ή εναλλακτικά το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Φάρσαλα (Ν. Λάρισας)
Θεσσαλία

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 20587 Εμφανίσεις σήμερα: 3