Χαλβάς Φαρσάλων
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο νισεστέ
- 1½ λίτρο νερό
- 1½ κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 1 ταψί
Θεσσαλία (Φάρσαλα (Ν. Λάρισας))
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καβουρδίζουμε Το χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το μισό κιλό ζάχαρη, το μισό καλαμποκέλαιο και το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε κατσαρόλα καίμε την ζάχαρη να καραμελώσει και μετά προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα από το μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να πήξει. Για να τον βγάλουμε από τη φωτιά πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι μια πηχτή κολλώδης μάζα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το λάδι.
- Απλώνουμε το χαλβά σε ταψί και πασπαλίζουμε Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζάχαρη. Καίμε με φλόγιστρο για να πιάσει κρούστα ή εναλλακτικά το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Φάρσαλα (Ν. Λάρισας)
Θεσσαλία
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 72797
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο