Γρήγορα πιτσάκια σφολιάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ⅔ από τη συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου
  • 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 μπολ μιξ τριμμένα τυριά
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. για το άλειμμα
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Βάζουμε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας σε κάθε θήκη μάφιν.
  2. Ανακατεύουμε τη ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τη μοιράζουμε στα σφολιατάκια. Μοιράζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά.
  3. Κλείνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει ελαφρά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω τα σφολιατίνια και να ψηθεί η σφολιάτα.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5914 Εμφανίσεις σήμερα: 4