Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 • 2 κιλά κουμκουατ
 • 4 κιλά ζάχαρη
 • 1 ½ λίτρο νερό
 • 2 κ.σ. ξυνό
 • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
 • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
 • 1 ξύλο κανέλα
cookefi
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 4 βάζα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 1. Καθαρίζουμε τα κουμκουάτ από το κοτσανάκι τους και τα τρυπάμε με πιρούνι.
 2. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
 3. Τα ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για άλλα 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό (από το ψυγείο) για 24 ώρες. Αλλάζουμε το νερό τους 3 φορές κατά την διάρκεια των 24 ωρών.
 4. Μετά το πέρας των 24 ωρών βράζουμε τα κουμκουάτ ξανά για 5 λεπτά. Παράλληλα μέσα σε λεκάνη διαλύουμε το ξυνό σε νερό. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα βάζουμε μέσα στη λεκάνη με το ξυνό για 1 ώρα.
 5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να είναι έτοιμο. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 5-7 λεπτά.
 6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι μας αν είναι τόσο δεμένο όσο θέλουμε. Αν δεν είναι προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
 7. Βάζουμε το γλυκό αφού κρυώσει σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Αυτό το ήξερες

Το κουμ κουάτ είναι φρούτο της κατηγορίας των εσπεριδοειδών. Κατάγεται από την Κίνα και η ονομασία του σημαίνει χρυσό πορτοκάλι. Η γεύση του είναι όξινη και γλυκιά και τρώγεται ωμό, αλλά γίνεται...
Το ξυνό είναι το κιτρικό οξύ που στη φύση βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, κυρίως στα λεμόνια αλλά και σε αλλα φρούτα όπως οι φράουλες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό και φυσικό...
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10807 Εμφανίσεις σήμερα: 3