Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Γλυκιά πίτα με ταχίνι
Υλικά συνταγής
για την πίτα
- ½ φλιτζ. ταχίνι
- 1¾ φλίτζ. νερό
- 1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3½ φλιτζ. σιμιγδάλι
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα.
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
για το σιρόπι
- 2½ φλιτζ. νερό
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (η φλούδα του)
- 1 ξύλο κανέλας
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 20 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Με μίξερ χτυπάμε το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία., το χυμό λεμονιού και τα ¾ φλιτζ. νερό. Χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το ταχίνι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο νερό. Δουλεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί, που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. την επιφάνεια με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά περίπου.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι ελαφρά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Σιροπιάζουμε την πίτα με ταχίνι ζεστή μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Αυτό το ήξερες
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9023
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο