Γιορτινή ποικιλία αλλαντικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 10-12 φέτες παστράμιΑλλαντικό από βοδινό κρέας, το οποίο μοιάζει με τον παστουρμά αλλά δεν έχει τσιμένι (επικάλυψη παστουρμά) και τα μπαχαρικά.
  • 10 φέτες παστουρμάςΑλλαντικό από κρέας πλευρών, που μπορεί να είναι από μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κατσίκα, βούβαλο ή καμήλα. Πιο εκλεκτός θεωρείται ο παστουρμάς από κρέας καμήλας. Το κρέας στον παστουρμά καλύπτεται εξωτερικά από ένα στρώμα (τσιμένι) που αποτελείται από σκόρδο, κύμινο, πάπρικα και τριγωνέλλα.
  • 10 φέτες καπνιστό χοιρομέρι
  • 10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζητάμε να μας κόψουν τα αλλαντικά σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που βρίσκει κανείς σε όλη τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Είναι παστό κρέας από μοσχάρι, αρνί, καμήλα, χοίρο, κατσίκα ή βούβαλου. Πιo ιδιαίτερος θεωρείται ο παστουρμάς...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2886 Εμφανίσεις σήμερα: 0