Ποικιλία αλλαντικών με προσούτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 15 λεπτές φέτες προσούτο κρούντοΙταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου, το οποίο στεγνώνεται στον αέρα για τουλάχιστον 6 μήνες. Ανφορές για την παρασκευή του υπάρχουν από τη Ρωμαϊκή εποχή. Το πιο γνωστό είναι της Πάρμας.
  • 10 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 10 φέτες μορταδέλα
  • 5 αγγουράκια τουρσί
  • κριτσίνια (προαιρετικά για συνοδευτικό)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζητάμε καταρχήν τα αλλαντικά μας να είναι πολύ λεπτά κομμένα γιατί έτσι αναδεικνύεται η γεύση τους.
  2. Βάζουμε σε πιατέλα περιμετρικά τα αλλαντικά μας και στο κέντρο τα αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι..
  3. Σερβίρουμε προαιρετικά με κριτσίνια και συνοδεύουμε είτε με μπύρα είτε με ένα ποτήρι κρασί.

Αυτό το ήξερες

Το προσούτο είναι Ιταλικό αλλαντικό από κρέας χοίρου. Διαχωρίζεται σε προσούτο κότο (prosciutto cotto) και προσούτο κρούντο (prosciutto crudo). Το προσούτο κότο είναι μαγειρεμένο ζαμπόν ενώ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6213 Εμφανίσεις σήμερα: 2