Γαύρος σαγανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό γαύρος
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • λίγη καυτερή πιπεριά (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (σε φέτες)
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον γαύρο και το νερό.
  2. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας, προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον γαύρο, αφού τον έχουμε καθαρίσει και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προς το τέλος, απλώνουμε πάνω από τον γαύρο τις φέτες λεμονιού (καλό είναι να καθαρίσουμε τη φλούδα από το λεμόνι για να μην πικρίσει).
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4532 Εμφανίσεις σήμερα: 2