Γαύρος με ντοματούλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό γαύρος
  • 2 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο.
  3. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το γαύρο.
  4. Ανακατεύουμε και 2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα και το φύλλο δάφνης.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 1793 Εμφανίσεις σήμερα: 1