Φιλέτο τόνου με σουσάμι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα τόνου
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • ανθός αλατιού
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλείφουμε τον τόνο με τη σόγια και το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και το σουσάμι. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για είκοσι λεπτά.
  2. Ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι που έχει κάψει καλά σε δυνατή φωτιά, 2 λεπτά για την κάθε πλευρά του φιλέτου.
  3. Το εσωτερικό του τόνου θα είναι ζουμερό. Αν θέλουμε περισσότερο ψήσιμο, τοποθετούμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο (όπως είναι, με το τηγάνι, και καλυμμένο με αλουμινόχαρτο χερούλι) στους 180 βαθμούς για 3-4 λεπτά το πολύ, για να μην στεγνώσουμε τελείως το ψάρι.
  4. Σερβίρουμε ζεστό με πράσινη σαλάτα λεμονάτη ή πατατοσαλάτα.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...

Σχόλια

Από τον athina την ημ/νία 10/31/2016 - 11:18
Το έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικό! Μπράβο σας

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4875 Εμφανίσεις σήμερα: 2