Φασολάδα με λουκάνικο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. φασόλια
  • 100γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο (ρίζα και φύλλα) ψιλοκομμένο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα Βάζουμε σε μπόλικο, κρύο νερό να μουσκέψουν από βραδύς.
  2. Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό και βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Το νερό στα φασόλια δεν πρέπει να είναι πολύ, να τα σκεπάζει περίπου 1 δάχτυλο.
  3. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.
  4. Παράλληλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Όταν μαλακώσουν τα όσπρια (ανάλογα με τα φασόλια αλλάζει και η ώρα, αν είναι "βραστερά" ή όχι) ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά.
  6. Ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα να προσθέτουμε λίγο νεράκι βραστό ώστε να μην σταματάει η βράση.
  7. Δοκιμάζουμε, όταν μαλακώσουν και τα καρότα ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει η σούπα.

Αυτό το ήξερες

Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2883 Εμφανίσεις σήμερα: 0