Φανουρόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλιτζ. σταφίδες (αλευρωμένες)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ταψί (32εκ.)

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C.
  2. Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη μαζί με όλα τα υγρά υλικά, εκτός από το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε την φαρίνα σιγά σιγά και εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Βγάζουμε τα εξαρτήματα του μίξερ από την ζύμη και προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε την ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η φανουρόπιτα.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Η παράδοση λέει ότι η Μητέρα του Αγίου Φανουρίου ήταν αμαρτωλή. Ήταν σκληρή και αυστηρή με τους φτωχούς και τους συμπεριφερόταν απάνθρωπα. Μάλιστα, εξαιτίας της κακίας της, πήγε στην κόλαση....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 16114 Εμφανίσεις σήμερα: 4