Η ιστορία του φαλάφελ

Τα φαλάφελ είναι παραδοσιακό αραβικό φαγητό. Πρόκειται για κροκέτες με βάση τα ρεβίθια ή τη φάβα και συνήθως, πωλείται στους δρόμους. Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη. Η θεωρία που έχει επικρατήσει λέει ότι κατάγεται από την Αίγυπτο, όπου καταναλώνονταν από κόπτες και αντικαθιστούσε το κρέας σε περιόδους νηστείας. Καθώς η Αλεξάνδρεια είχε λιμάνι, πιθανότατα το φαλάφελ «ταξίδεψε» εύκολα προς τη Μέση Ανατολή, όπου και η φάβα αντικαταστάθηκε από τα ρεβίθια.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)
Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Όσπρια