Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό στους Πολίτες, που είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Το μπουγιουρντί...
Μπουγιουρντί
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
- 200γρ.φέτα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 5 φέτες πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ.ρίγανη
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να τη βρούμε από σκληρή έως και σε πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 98006
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο