Εύκολο και δροσερό γλυκό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive ή πτιμπέρ
  • 130γρ. μαργαρίνη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμόνι ή ανανά (εμπορίου)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε μπλέντερ και τα στρώνουμε σε πυρεξ ή ταψάκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσει. 
  2. Σε μεγάλο μπόλ χτυπάμε δυνατά με σύρμα το γιαούρτι να γίνει κρεμώδες. Σε άλλο μπολ φτιάχνουμε το ζελέ με την ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Αναμειγνύουμε το ζελέ με το γιαούρτι τόσο όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει αρκετά αλλά όχι εντελώς. 
  4. Ανακατεύουμε την κρέμα από το ψυγείο και περιχύνουμε τα μπισκότα με την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα εντελώς.
  5. Σερβίρουμε κόβοντας προαιρετικά φρούτα από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προσθέτουμε κομμάτια φρούτων εποχής μέσα στο ζελέ και γίνεται ακόμη πιο δροσερό το γλυκό!

Σχόλια

Από τον Nick την ημ/νία 10/29/2016 - 17:08
τέλειοο!!! εγώ θα πασπάλιζα και με λίγο κακάο από πάνω
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 01/03/2017 - 23:02
Τελειο

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 40830 Εμφανίσεις σήμερα: 10