Cheesecake με κομπόστα βύσσινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτιμπέρ
  • 1 πακέτο μαργαρίνη

για την κρέμα

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια ( ο χυμός τους)

για το στόλισμα

  • 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σπάμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Τα στρώνουμε καλά σε ταψάκι στρόγγυλο ή φόρμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
  2. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπισκότα με αυτήν την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Στραγγίζουμε την κομπόσταΦρούτα μαγειρεμένα σε σιρόπι, αρωματισμένα με μπαχαρικά (κανέλλα , γαρύφαλλο) ή και με αρωματικά φυτά (μολόχα κ.ά.). βύσσινο και κρατάμε το ζουμί. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μόλις λιώσει διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με τα βύσσινα.

Αυτό το ήξερες

Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2923 Εμφανίσεις σήμερα: 1