Εύκολα κουλουράκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (12 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά και 1 κρόκο
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες
  • 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 5-6 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με μίξερ την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά (εκτός από τον 1 κρόκο), τις βανίλιες και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. από τα πορτοκάλια.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι, μέχρι να γίνει η ζύμη σχετικά σφιχτή. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε πλεξούδες ή σαλιγκαράκια.
  3. Βάζουμε λαδόκολα σε ταψί και αλείφουμε τα κουλουράκια μας με τον κρόκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 28094 Εμφανίσεις σήμερα: 1