Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Δροσερή ντοματόσουπα με σως εστραγκόν
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
για τη ντοματόσουπα
- 6 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ή 10 μέτριες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
για τη σως
- 3 κλαδάκια εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις περνάμε από μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου.
- Κάνουμε τη σως αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά από τη σως στο κέντρο της σούπας.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η σούπα αυτή είναι εξίσου νόστιμη αν τη σερβίρουμε και κρύα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6694
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο