Δροσερή ντοματόσουπα με σως εστραγκόν

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ντοματόσουπα

  • 6 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ή 10 μέτριες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο

για τη σως

  • 3 κλαδάκια εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση .Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου.
  4. Κάνουμε τη σως αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε με μια κουταλιά από τη σως στο κέντρο της σούπας.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η σούπα αυτή είναι εξίσου νόστιμη αν τη σερβίρουμε και κρύα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2509 Εμφανίσεις σήμερα: 2