Δενδρολίβανο αποξηραμένο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 3 ματσάκια ανθισμένα κλωνάρια δενδρολίβανου
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 βάζο

Διαδικασία συνταγής

  1. Τυλίγουμε το δενδρολίβανο σε δεματάκια με τούλι ή τουλπάνι τυλιγμένα και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε μέρος σκιερό και χωρίς υγρασία για 2 με 3 εβδομάδες.
  2. Έπειτα, βγάζουμε τα φύλλα από τον βλαστό και τα αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Το δενδρολίβανο καταπραΰνει τα νεύρα και την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθάει στην εξάντληση και απαλύνει ρευματισμούς νευρίτιδες και κράμπες. Διεγείρει τη χολή και την παραγωγή πεπτικών υγρών. 
Πρέπει να προστίθεται στο φαγητό από την αρχή. Τα κλαδάκια από δενρολίβανο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ξυλάκια για σουβλάκια και να περάσουμε κομμάτια κρέατος ή λαχανικών. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη εποχή για να συλλέξουμε και να αποξηράνουμε δενδρολίβανο είναι στα τέλη της άνοιξης.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1987 Εμφανίσεις σήμερα: 0