Cheesecake χωρίς ψήσιμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 150γρ. βούτυρο
  • 50ml κονιάκ

για την κρέμα

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα

για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να λιώσει μόνο χωρίς να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  2. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ ή σε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής για cheesecake και προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να βραχούν τα μπισκότα και να ομογενοιοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο κονιάκ ακόμα. Στρώνουμε τη βάση στο σκεύος.
  3. Χτυπάμε καλά στο multi το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο, έτσι ώστε να γίνει μια πηχτή κρέμα. Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα. Αφήνουμε το cheesecake δύο ώρες, τουλάχιστον, στην κατάψυξη και κατόπιν το αφήνουμε μισή ώρα στη συντήρηση πριν σερβίρουμε. Δεν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  4. Σερβίρουμε το cheesecake σκέτο ή επαλείφουμε μια στρώση μαρμελάδας ή περιχύνουμε γλυκό του κουταλιού αμέσως πριν σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο γιατρός Αίγιμος έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα». Αργότερα , ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6399 Εμφανίσεις σήμερα: 1