Κρέπες στο λεπτό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι γάλα (σε κανονική θερμοκρασία)
  • 1 ποτήρι αλεύρι (λευκό ή ολικής)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βούτυρο ή λίγο λάδι
Leliana
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείος όχι πολύ πηκτός χυλός.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε με μια κουτάλα από το χυλό στο τηγάνι και φροντίζουμε να καλύψει ο χυλός όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  4. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 3-4 λεπτά ή και παραπάνω (εξαρτάται πόσο παχύ ή λεπτό είναι το στρώμα του χυλού) και από τις δύο πλευρές.
  5. Όσο τηγανίζουμε τοποθετούμε στην πλευρά που έχει ψηθεί ότι υλικό θέλουμε (μόνο εάν πρόκειται για αλμυρή κρέπα πχ. αλλαντικά, τυριά, μανιτάρια, πιπεριές, κτλ).
  6. Διπλώνουμε την κρέπα στα δύο και την γυρίζουμε για να ψηθούν καλύτερα τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Εάν θέλετε να κάνετε γλυκές κρέπες προσθέστε τα υλικά αφού έχετε βγάλει την κρέπα από το τηγάνι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4490 Εμφανίσεις σήμερα: 4