Τσιζκέικ με βάση από καρύδια και επικάλυψη από σμέουρα (Cheesecake)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τη βάση

  • 400γρ. καρύδι (ψίχα) τριμμένο
  • 2 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό στέβια ή ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200γρ. βούτυρο λιωμένο

για την κρέμα

  • 600γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100ml. κρέμα γάλακτος
  • ⅔ φλιτζ. ζάχαρη άχνη ή φυσικό γλυκαντικό στέβια
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)

για την επικάλυψη

  • 500γρ. φρέσκα σμέουρα (ή κατεψυγμένα)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή φυσικό γλυκαντικό στέβια
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την βάση. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε σε φόρμα ζαχαροπλαστικής με αποσπώμενη βάση ή σε ταψάκι. Πιέζουμε καλά τη βάση να γίνει σχετικά συμπαγής.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ή τη στέβια και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μας και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όσο περισσότερη ώρα την αφήσουμε τόσο καλύτερα θα σφίξει και θα σερβίρεται καλύτερα.
  4. Φτιάχνουμε μια σως από σμέουρα. Τα πλένουμε καλά και κρατάμε μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε μπλέντερ, τα διαλύουμε και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι. Σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσουν να αχνίζουνΜαγειρεύω φαγητό στον ατμό, μέσα σε τρυπητό δοχείο τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει. προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και το αφήνουμε να κρυώσει και να χυλώσει. Το βάζουμε σε βαζάκι και στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το τσιζκέικ μας, το βγάζουμε από τη φόρμα ζαχαροπλαστικής, το κόβουμε και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με σως σμέουρων και ολόκληρα σμέουρα.

Αυτό το ήξερες

Το σμέουρο γνωστό περισσότερο με την γαλλική ονομασία του φραμπουάζ (framboise) έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α, D, C, B1, B3. Επίσης, τα σμέουρα είναι πηγή μαγγάνιου,...

Σχόλια

Από τον esachou την ημ/νία 09/07/2013 - 10:15
Τα 50γρ τριμμένο καρύδι φτάνουν για 10 άτομα;
Από τον cookefi την ημ/νία 09/07/2013 - 12:50
Ήταν συντακτικό λάθος. Ευχαριστούμε πολύ.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5489 Εμφανίσεις σήμερα: 1