Biscotti
Υλικά συνταγής
- 360γρ. φαρίνα
- 120γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα, το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ ή σπάτουλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το πλάθουμε, σχηματίζοντας ένα μπαστούνι.
- Βάζουμε κάθε μπαστούνι στο ταψί και αφήνουμε κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι κάθε ρολό σε φέτες, με πάχος περίπου 0,5-1 εκατοστό. Βάζουμε τις φέτες οριζόντια στο ταψί και όχι κάθετα.
- Ψήνουμε τα biscotti στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται αεροστεγώς για αρκετό καιρό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7376
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο