Ατζίκα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες
  • 20 πιπεριές καυτερές
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 50γρ. κόλιανδρο σπόρους σπασμένους
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις βάζουμε με λίγο νεράκι να βράσουν μαζί με το σκόρδο και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα μας πηχτή, σχεδόν σαν πελτές ντομάντας.
  3. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καύκασος
Ποντιακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μια κουταλιά ατζίκα μέσα σε κοκκινιστά κρέατα, όσπρια, ομελέτες και πατάτες δίνει πικάντικο τόνο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8810 Εμφανίσεις σήμερα: 7