Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Αρωματικό τας κεμπάπ
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (χτένι, σπάλα, ελιά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
- 1 καρότο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι για πανάρισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. στο αλεύρι. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη και το μπαχάρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα το κρέας.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου με τη φλούδα ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. γλυκοπατάτας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3404
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο