Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες.
Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Αγκιναροκούκια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κουκιά φρέσκα
- 6 αγκινάρες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 6 κ.σ. ξύδι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Κρήτη (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κουκιά από τα κοτσάνια τους και αν είναι αρκετά σκληρά και από το πλάι, όπως τα φασολάκια. Τα πλένουμε καλά.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν έως ότου τις χρησιμοποιήσουμε.
- Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κουκιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λάδι όλα.
- Προσθέτουμε το μάραθο και νερό, τόσο όσο να καλυφθούν τα λαχανικά. Αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό μας, μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αλατίζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι και σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, για περίπου 40 λεπτά.
- Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το ξύδι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό μας. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό με αυτό. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Γενικά
Κρήτη
Αυτό το ήξερες
Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...
Τα φρέσκα κουκιά θα πρέπει να είναι τρυφερά και χωρίς κηλίδες. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 20 μέρες. Διαφορετικά, αφού τα ζεματίσουμε για 3 λεπτά, μπορούμε μόλις κρυώσουν, να τα τοποθετήσουμε...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5265
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο