Αγκιναροκούκια Κεφαλονίτικα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα
  • 6 αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζ.άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλέυρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ιόνια νησιά (Κεφαλονιά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα κουκιά από τα κοτσάνια τους και αν είναι αρκετά σκληρά και από το πλάι όπως τα φασολάκια. Τα πλένουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με το χυμό ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν έως ότου τις χρησιμοποιήσουμε.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κουκιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λάδι όλα .
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον άνηθο, τον μαϊντανό και νερό τόσο όσο να καλυφθούν τα λαχανικά. Αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό μας μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά .
  5. Προσθέτουμε τις αγκινάρες αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκιΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. σε ξύδι και καπνισμένα με αρωματικά χόρτα.] σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό.
  6. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο αναμειγνύουμε σε μπόλ το αλεύρι με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό μας .
  7. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό με αυτό . Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά .
  8. Σερβίρουμε ζεστό .
Κεφαλονιά
Ιόνια νησιά

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4324 Εμφανίσεις σήμερα: 0