Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 500γρ. πατάτες baby ξεφλουδισμένες
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
  • 500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100γρ. γραβιέρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε Σε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και καλύπτουμε με ζεστό νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσουν. Στο ενδιάμεσο, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί σε κύβους για να λιώσει.
  5. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9057 Εμφανίσεις σήμερα: 2