Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
- ζωμός κοτόπουλο ή νερό
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πρασινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κοφτές)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας, αλάτι και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.. Ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν οι πατάτες που έχουμε δεν είναι ίδιου μεγέθους, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ζάρια. Τις βράζουμε κομμένες και καθαρισμένες για λιγότερο χρόνο μέχρι να μαλακώσουν.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 138097
Εμφανίσεις σήμερα: 11
Νέο σχόλιο