Σαλάτα σπανάκι με σοταρισμένα μανιτάρια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζ. σπανάκι
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μανιτάρια αγάρικα (agaricus) σε φέτες
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μανιτάρια και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το μισό χυμό λεμονιού. Αποσυρούμε 2 λεπτά αργότερα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χυμό λεμονιού κατά βούληση. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν άνηθον ή άνησον και χρησιμοποιούνταν ως πρόσθετο σε διάφορα κρασιά. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, όπως επίσης με ανθισμένα κλαδιά άνηθου στεφάνωναν τους νικητές....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2560 Εμφανίσεις σήμερα: 0