Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα κρεμμυδιού και φασκόμηλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες ολικής άλεσης
  • 3 φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • μερικά φύλλα φασκόμηλο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  2. Παράλληλα, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών για τα ζυμαρικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε, το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1478 Εμφανίσεις σήμερα: 0