Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...
Βουβαλίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι
Υλικά συνταγής
- 4 μπριζόλες βουβαλίσιες
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- ¼ φλιτζ. γιαούρτι παραδοσιακό
- ¼ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 6 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περίπου για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα των μανιταριών και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άνηθο και βάζοντας γιαούρτι πάνω από κάθε μπριζόλα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5254
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο