Βουβαλίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες βουβαλίσιες
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • ¼ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι.
  2. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 6 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περίπου για 2 λεπτά.
  5. Βάζουμε τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα των μανιταριών και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άνηθο και βάζοντας γιαούρτι πάνω από κάθε μπριζόλα.

Αυτό το ήξερες

Το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Το κρέας από βούβαλο είναι πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ η περιεκτικότητα του σε λίπη και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2178 Εμφανίσεις σήμερα: 1