Τζιγεροσαρμάδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη προαιρετικά
cookon
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά ζαράκια. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά.
  3. Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και τυλίγουμε όπως τα σαρμαδάκια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6164 Εμφανίσεις σήμερα: 2