Τσίλικονκάρνε (chili con carne)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 800γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 200γρ. καλαμπόκι βραστό (ή κονσέρβας)
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια μέχρι να <<σπάσει>> ο κιμάς και να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φασόλια και το καλαμπόκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι, κουσκούς ή σε τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμποριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα.. Συνοδεύουμε με σως γιαουρτιού με γουακαμόλε.
(Μεξικό)
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...
Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4129 Εμφανίσεις σήμερα: 1